Держпродспоживслужба наклала штраф на загальну суму 500 тисяч гривень на сім автозаправних станцій області, які завищували ціни на пальне.

Про це в коментарі Суспільному розповів завідувач сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби області Олег Янюк.

Станом на 24 травня жодна із цих АЗС ще не сплатила штраф. Які саме автозаправні станції оштрафували в Держпродспоживслужбі не уточнюють.

«Результати є по семи проведених перевірках. Думаю, що вони будуть оскаржувати нарахування штрафних санкцій. Ми надали їм рішення, вони протягом двох тижнів мають сплатити, але поки що сплат немає», – зазначив Олег Янюк.

Максимальний штраф, що був накладений в межах перевірки, проведеної спільно з Державною податковою службою в травні, становив 180 тисяч гривень.

«Була максимально допустима ціна бензину А95 34 грн/літр, а реалізовували по 39 грн/літр. Це був ще квітень. З 10 до 18 травня результатів перевірки поки немає, але в середньому перевищення становило п'ять гривень», – каже посадовець.

Наразі інспектори Держпродспоживслужби моніторять ціни на пальне на п'яти заправках області. Тривалість однієї перевірки – 10 днів.